ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, РАДИОКОЛЕГИ,

Начало » Новини
11 Февруари 2014

13 февруари е СВЕТОВНИЯТ ДЕН НА РАДИОТО, който обединява всички ни – и големите, и не толкова големите, националните, но и местните, публичните, частните, търговските, обществените радиостанции, обединява професионалистите, но и радиолюбителите, всички, които са избрали микрофона за своя професионална съдба. Защото чрез него опознават най-добре света, но и най-добре изразяват себе си, а значи това е и най-добрият начин да се почувстват свободни и независими. Честит да е празникът на всички, които чрез изкуството на диалога, правят възможно радиото да бъде и днес преданият и добър приятел до нас, неизменна част от личното ни всекидневие, една от най-важните човешки потребности, да остане най-достъпната медиа, непокварена от политическите страсти, „да предоставя глас на безгласните, да допринася за просветата на необразованите...“
Тази година празникът ни е по-красив от всякога! – ЮНЕСКО го адресира до жените, които винаги са имали ключова роля за развитието на радиото. Както, между другото, и на самия живот! Трудно бихме могли да чуем истината за него без топлия и убедителен глас на партньорките ни в ефира. Въпреки че по данни на Световната организация за образование, наука и култура, по-малко от една четвърт от излъчваните новини се отнася до жените и по-малко от една трета от тях участват във висшето ръководство на медиите. На тях дължим ведрият тон на радиото – чист, открит, емоционален.
Ентусиазъм, вяра, сили, всеотдайност и упоритост! – това да си пожелаем, за да бъде празник всеки ден от общуването ни с радиото.