СЕМ
София Владимирова - председателЗавършва Софийския университет „Св. Климент Охридски” с магистърска степен по журналистика, специалност „Телевизионна журналистика”.

Започва кариерата си, още като студент, в Българско национално радио, програма „Христо Ботев“.

Повече от 10 години е репортер и сценарист, участва в творческите процеси, свързани с подготовката и създаването на множество хитови телевизионни продукции. Сред тях са предаванията „Сблъсък“, „10-те най“, „Мюзик айдъл“, „Рекламна пауза“ и др.
От септември  2009 г. до април 2010 г. е директор на Дирекция „Информация, връзки с обществеността и европейска комуникация“ в Министерство на външните работи.

От април 2010 г. до юли 2013 г. е член на Съвета за електронни медии, избрана от Народното събрание.

Вторият си мандат като член на СЕМ от парламентарната квота започва от 27 април 2016 година.Бетина ЖотеваПрофесионално развитие
ноември 2014 г. - май 2016 г. - говорител на МВнР
август - ноември 2014 г. - съветник по медийната политика, връзките с обществеността и междуправителствените връзки в икономическия сектор в кабинета на заместник министър-председателя и министър на регионалното развитие и благоустройство в състава на служебното правителство.
март - юли 2013 г. - директор на дирекция „Връзки с обществеността, комуникация и протокол” в Министерството на икономиката и енергетиката.
октомври 2010 г. - март 2013 г. - директор на Дирекция „Връзки с обществеността, комуникация и протокол” в Министерството на финансите. Отговаря за организиране, провеждане и контролиране на информационната политика на МФ и на заместник министър-председателя и министър на финансите.
юли 2007 г. - октомври 2010 г. - Първи секретар по въпросите на връзките с медиите и комуникационните стратегии в Постоянното представителство на Република България в Европейския съюз, Брюксел.
2005 г. - 2007 г - консултант и анализатор, НАТО /РЮ SHAPE/.Отговаря за изготвянето на детайлен анализ на медиите в източноевропейските страни и бившите съветски републики. Препоръки към медийната политика на РЮ SHAPE в тези региони. Участва в определяне на медийните цели на НАТО за срещата на върха в Рига. Подготвя анализи на политическите процеси в Източна Европа и Русия, както и анализи на медийните репортажи за политиката на НАТО и ISAF в Афганистан. Работи по генералните послания към хората в Афганистан по отношение действията на НАТО там. Участва в информационната дейност на ISAF, с чуждестранни и местни журналисти и НПО, в районите на действията му в Афганистан.
2000 г. - 2005 г. - кореспондент на в-к „Труд”.
1990 г. - 1998 г. - водещ новини и редактор на Международните новини на Българската национална телевизия. Подготвя и представя централните и вечерните новини на БНТ. Координира работата и входящата информация на редакторите и кореспондентите на новинарските емисии. Специален кореспондент в Белград от 1995 до 1997 г., Персийския залив, Европа.
Образование
Държавен университет - Будапеща, Унгария, бакалавър, СУ „Св. Климент Охридски”, магистър по философия и философски науки ’
Говори английски, френски и руски език, ползва - унгарски и испански.Галина Георгиева


Ивелина ДимитроваИвелина Димитрова е магистър по право и магистър по социални дейности, политики и здравноосигурителни системи на Великотърновския университет “Св.св. “Кирил и Методий”.
Има повече от 20 години професионален опит в електронна медиа и в сферата на гражданското общество.  Автор е на концепциите и продуцент на успешните ежедневни блокови формати, които съответстват на обществената функция на БНТ “Денят отблизо”, социалния документално-публицистичен формат “Малки истории”, уникалното за българския медиен ефир здравно риалити “Зелената линейка”, на което е била и водещ. 
Започва журналистическата си кариера  в БНТ през 1996 г., репортер, сценарист на предавания, автор на документални филми и  телевизионни предавания със социална и обществена тематика, редактор, водещ.
През 2003 г. е назначена като продуцент в продуцентско направление “Общество” на БНТ, след като авторската й концепция за социално предаване, посветено на хората в неравностойно положение е одобрена след редовна конкурсна сесия на медията. Реализира социалнозначими обществени кампании, посветени на донорството и трансплантациите, равнопоставеността, проекти в областта на защитата правата на българските граждани.
Носител е на званието „Достоен българин” в категория медии за провеждане на кампанията на БНТ и Столична община „Училище без бариери” през 2007 г. и отново през 2014 г. за реализирането на обществения формат “Зелената линейка”. Дългогодишен член на Съюза на българските журналисти и експерт в сферата на гражданското общество у нас, неправителствения сектор, медийното законодателство. 
Участвала е в първите работни групи към СЕМ по разработване на предложение за критерии за оценка на медийно съдържание, което е неблагоприятно или създава опасност от увреждане на психическото, нравственото и/или социалното развитие на децата.  Преминала е специализирано обучение в Брюксел, към Европейската комисия за журналисти: „Дискриминационни практики в медиите и тяхното преодоляване”, „Двойна дискриминация над жени”, с партньорството на СИБ.
Член на СЕМ от 28.06.2018г.Розита Еленова 
Завършила е Факултета по журналистика и масови комуникации към СУ „Св. Климент Охридски“  и НАТФИЗ „Кръстю Сарафов“.
Има над 15-годишен опит в областта на корпоративните комуникации и медиите.
В периода 1999 г. –2004 г. е автор, редактор и телевизионен водещ на ежедневно културно предаване в телевизия „ 7 дни“.
Близо 4 години, като мениджър „Корпоративни комуникации“, управлява целия спектър на PR дейността на една от най-големите фирми в леката промишленост.
През 2010 г. се присъединява към мениджмънта на най-голямото държавно предприятие НКЖИ от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, където е пресаташе на министъра и член на политическия кабинет
През 2011 година печели голямата награда в конкурса PR приз на БДВО, в категория „Кризисен PR и управление на комуникационни проблеми“, както и наградата за „Проект с най-голямо медийно отразяване“.
Член е на Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО), Европейската асоциация на комуникационните директори (ЕACD), Съюза на българските журналисти  (СБЖ) и  Съюза на артистите в България (САБ).
Член на СЕМ от парламентарната квота от 27 април 2016 г.