Галина Георгиева започва кариерата си в „Нова Телевизия- Първи частен канал” ЕАД през 2003 г., първоначално работи за програма „Нова телевизия”, а впоследствие за реалити канала „Нова плюс”.
Има над 10 годишен опит в сферата на телекомуникациите. През 2010 г. се присъединява към „Нетера” ЕООД, където участва в екипа, стартирал платформата за спътникови телевизионни услуги в България. Развитието си продължава в „Телехаус” АД през 2017 г. Като част от бързоразвиващите се независими телеком оператори в България, идентифицира и въвежда иновативни пазарни предимства за услугите и продуктите на телеком пазара. Организира процесите на бизнес планиране, като създава и развива търговска политика. Занимава се с разработването на стратегии за позициониране на услуги и продукти на пазара, както и за откриване на нови канали за продажба. Ръководи процеса по ценообразуване на услугите и продуктите.
През 2019 е част от екипа на Дружеството за колективно управление в частна полза правата на продуцентите на звукозаписи и музикални видеозаписи и на артистите- изпълнители – „ПРОФОН”, Отдел Публично изпълнение.
Завършва Университет за Национално и Световно стопанство
От юли 2019 г. е член на Съвета за електронни медии.