СЕМ избра Мария Стоянова за и.д. председател

Начало » Новини
05 Април 2016
На свое редовно заседание на 05 април 2016 г. Съветът за електронни медии (СЕМ) с 4 гласа “за” избра за изпълняващ длъжността председател на регулатора Мария Стоянова.
Стоянова е официален представител на България в Групата на европейските медийни надзорници /ERGA/
Започва кариера си през 1995 г. в Дарик радио. Три години по-късно, паралелно с обучението си в Европейската журналистическа Академия в Австрия, работи като кореспондент на Дарик радио от алпийската република.
В периода 2000 – 2001 специализира в Германския Бундестаг като сътрудник на дългогодишния председател Рита Зюсмут и на бившия министър във втория кабинет на Ангела Меркел Дирк Нийбел.
В най-големия европейски автомобилен концерн “Фолксваген“ Мария Стоянова специализира “Връзки с обществеността“.
Има зад гърба си множество практики в германски и австрийски медии.
През август 2003 г. се присъединява към големия екип на БНТ, а през февруари 2004г. реализира мечтата си и оглавява кореспондентския пункт на Националната телевизия в Берлин. В продължение на 8 години и половина тя следи, анализира, и коментира процесите и събитията в Германия, Австрия, Швейцария, Унгария и Полша.
Автор е на 7 документални филма по външно-политическа теми, които са се излъчвали в най-гледано тв време и са се радвали на голям зрителски интерес.
Член на журито на 17-ото издание на международния кинофестивал в Хамбург.