СЕМ стартира обсъждане на процедурата за избор на генерален директор на БНТ

Начало » Новини
01 Август 2016
На своето заседание, днес 01.08., членовете на медийния регулатор приеха единодушно началото на широко обществено обсъждане на процедура по избор на генерален директор на Българската национална телевизия /БНТ/.

Новият регламент на правилата за конкурса включва:

1. Обществено обсъждане на проект за правила по избора.
Те са резултат от сътрудничество между Съвета за електронни медии /СЕМ/, Европейския съюз за радио и телевизия /EBU/ и утвърдени български експерти по медийно право.
2. Приемане на новите правила, които ще се отнасят и до следващия избор на генерален директор на Българското национално радио /БНР/.
3. Провеждане на конкурс за генерален директор на БНТ.

СЕМ се надява на активност за участие в обсъждането, което е публикувано на интернет - страницата на регулатора - Обществено обсъждане на проект на Процедура за избор на генерални директори на БНР и БНТ, както на отделни граждани, така и на професионалните среди. Мнения се очакват до 17.00 часа на 09.09.2016 г. на [email protected]контактната ни форма или по пощата на адрес: гр. София, бул. Шипченски проход 69, ет. 5.
Заедно с процедурата медийните надзорници биха се радвали да се получат и отговори на три важни за подбора на кандидатите въпроса, които не са намерили отражение в Закона за радиото и телевизията.