Прессъобщение

Начало » Новини
10 Април 2017
Съветът за електронни медии (СЕМ) и Централната избирателна комисия (ЦИК) ще представят финалния доклад от специализирания мониторинг върху дейността на радио- и телевизионните програми по време на предизборната кампания за Народно събрание, произведени на 26 март 2017 г. Във вторник (11.04.2017 г.) от 11 часа в сградата на ЦИК на пл. "Княз Александър I" №1 ще присъстват председателят на СЕМ Мария Стоянова и председателят на ЦИК Ивилина Алексиева, както и представители на двете институции.
Наблюдението се осъществява въз основа на предварително подписано Споразумение, което определя параметрите му. В текста на документа бяха определени 41 програми на обществени и търговски доставчици на медийни услуги. Изборът им е направен според степента на влияние върху общественото мнение, насочеността им към аудиторията с оглед програмния им профил и териториалното им покритие.
Моделът за мониторинг, който СЕМ предварително прие, съдържа универсални параметри за наблюдение и ясни критерии за анализиране на данните.