Съобщение

Начало » Новини
21 Декември 2021
На 20 декември 2021 година Съветът за електронни медии отбеляза 20 години от създаването на Регулатора. Събитието уважиха членове на Националния съвет за радио и телевизия, както и бивши членове на СЕМ.
Председателят Бетина Жотева се обърна към служителите и гостите на юбилея, като благодари на всички, с които е работила през изминалите шест години и на всички, които са били част от Регулатора – място, където човек разбира колко е ценна и важна националната медийна регулация. С вълнение тя отправи благодарност към администрацията и каза, че членове идват и си отиват, но служителите са тези, които дават смисъл и изпълват СЕМ със съдържание.
Проф. д-р Маргарита Пешева – първият председател на СЕМ, сподели интересни спомени от дейността, битките и постиженията на Регулатора и подчерта, че за нея СЕМ винаги е бил кауза и ще остане кауза. Тя изтъкна създаването на Регулатора като голяма крачка напред за хигиената на медийната среда и за нейното структуриране и подчерта, че вярва в бъдещето на медийната регулация.
Мария Стефанова, един от първите председатели на СЕМ, също се обърна към присъстващите на юбилейното събитие, за да им пожелае успехи, припомняйки за извървения път към цифровизацията и предизвикателството медийният регулатор да се заяви на европейско ниво.
Бившият член на СЕМ, проф. д-р Лилия Райчева, сподели пред присъстващите спомени от първите стъпки на Регулатора, които не биха били възможни без работата на екипа. Професор Райчева пожела на Регулатора никога да не се уморява да следи за средата на децата и за ролята на медиите да възпитават. Тя напомни, че никога не е късно да се обръща внимание на благозвучната българска реч. Пожела успехи и изтъкна колко важна е приемствеността в дейността на Регулатора.
София Владимирова определи като привилегия да бъде два мандата член на СЕМ и негов председател, както и възможността да работи с изключителни хора. Оценява високата експертизата и професионализма както на администрацията на Съвета, така и на членовете. Убедена е, че през всички тези години и множеството атаки срещу Регулатора, за всички работещи в него е било мисия да защитават името му.
В края на благодарствените речи на гостите, госпожа Жотева увери, че медиен регулатор в Република България, като член на Европейския съюз, винаги ще има и той ще бъде точно толкова достоен, колкото е бил винаги от самото му създаване.