СЕМСофия Владимирова - председателЗавършва Софийския университет „Св. Климент Охридски” с магистърска степен по журналистика, специалност „Телевизионна журналистика”.

Започва кариерата си, още като студент, в Българско национално радио, програма „Христо Ботев“.

Повече от 10 години е репортер и сценарист, участва в творческите процеси, свързани с подготовката и създаването на множество хитови телевизионни продукции. Сред тях са предаванията „Сблъсък“, „10-те най“, „Мюзик айдъл“, „Рекламна пауза“ и др.
От септември  2009 г. до април 2010 г. е директор на Дирекция „Информация, връзки с обществеността и европейска комуникация“ в Министерство на външните работи.

От април 2010 г. до юли 2013 г. е член на Съвета за електронни медии, избрана от Народното събрание.

Вторият си мандат като член на СЕМ от парламентарната квота започва от 27 април 2016 година.Бетина ЖотеваПрофесионално развитие
ноември 2014 г. - май 2016 г. - говорител на МВнР
август - ноември 2014 г. - съветник по медийната политика, връзките с обществеността и междуправителствените връзки в икономическия сектор в кабинета на заместник министър-председателя и министър на регионалното развитие и благоустройство в състава на служебното правителство.
март - юли 2013 г. - директор на дирекция „Връзки с обществеността, комуникация и протокол” в Министерството на икономиката и енергетиката.
октомври 2010 г. - март 2013 г. - директор на Дирекция „Връзки с обществеността, комуникация и протокол” в Министерството на финансите. Отговаря за организиране, провеждане и контролиране на информационната политика на МФ и на заместник министър-председателя и министър на финансите.
юли 2007 г. - октомври 2010 г. - Първи секретар по въпросите на връзките с медиите и комуникационните стратегии в Постоянното представителство на Република България в Европейския съюз, Брюксел.
2005 г. - 2007 г - консултант и анализатор, НАТО /РЮ SHAPE/.Отговаря за изготвянето на детайлен анализ на медиите в източноевропейските страни и бившите съветски републики. Препоръки към медийната политика на РЮ SHAPE в тези региони. Участва в определяне на медийните цели на НАТО за срещата на върха в Рига. Подготвя анализи на политическите процеси в Източна Европа и Русия, както и анализи на медийните репортажи за политиката на НАТО и ISAF в Афганистан. Работи по генералните послания към хората в Афганистан по отношение действията на НАТО там. Участва в информационната дейност на ISAF, с чуждестранни и местни журналисти и НПО, в районите на действията му в Афганистан.
2000 г. - 2005 г. - кореспондент на в-к „Труд”.
1990 г. - 1998 г. - водещ новини и редактор на Международните новини на Българската национална телевизия. Подготвя и представя централните и вечерните новини на БНТ. Координира работата и входящата информация на редакторите и кореспондентите на новинарските емисии. Специален кореспондент в Белград от 1995 до 1997 г., Персийския залив, Европа.
Образование
Държавен университет - Будапеща, Унгария, бакалавър, СУ „Св. Климент Охридски”, магистър по философия и философски науки ’
Говори английски, френски и руски език, ползва - унгарски и испански.Иво АтанасовРоден е на 16 февруари 1953 г. в Кюстендил. Завършва икономика в УНСС. Има опит като журналист в периодичния печат и като сътрудник и водещ в електронни медии. Дълги години е колумнист на различни вестници, автор на повече от 2 000 статии и пет публицистични книги. Член на Съюза на българските журналисти и на Съюза на българските писатели. 
Пет пъти е избиран за народен представител. В парламента е зам.-председател на Комисията по култура (1992-1994), председател на Комисията по култура (1994-1997), зам.-председател на Комисията по култура и медии (1997-2001), зам.-председател на Комисията по телевизия и радио (2001-2005) и председател на Комисията по гражданско общество и медии (2005-2009). Секретар по комуникационната политика на Президента на Република България (2009-2012).
Член на СЕМ от парламентарната квота от 17 юли 2013 г.Мария СтояноваМария Стоянова е официален представител на България на Групата на европейските регулатори за аудиовизуални медийни услуги (ERGA).

Председател на Съвета за електронни медии (СЕМ) - 2016/2017.
Член на СЕМ от юни 2012 година.

През август 2003 г. става част от екипа на Българската национална телевизия (БНТ), а през февруари 2004 г. оглавява кореспондентския пункт на БНТ в Берлин. През последвалите осем и половина години тя наблюдава, анализира и коментира събитията и процесите в Германия, Австрия, Швейцария, Унгария и Полша.
Автор е на седем документални филма по външнополитически теми.
От 2000 до 2001 г. специализира в Германския Бундестаг като сътрудник на дългогодишния му председател Рита Зюсмут и на бившия министър във втория кабинет на Ангела Меркел, Дирк Нийбел.
В най-големия европейски автомобилен концерн "Фолксваген" Мария Стоянова специализира "Връзки с обществеността".
През 2000 г., абсолвира със степен Master of advanced studies за преса, радио и телевизия в Европейската журналистическа академия на Дунавския университет, Австрия.
През 1997 г. се дипломира в Софийския университет “Св. Климент Охридски”, с магистърска степен по Педагогика.
Средното си образование е получила в Немската езикова гимназия в София.

Член на журито на 17-ти Международен филмов фестивал в Хамбург.Розита Еленова 
Завършила е Факултета по журналистика и масови комуникации към СУ „Св. Климент Охридски“  и НАТФИЗ „Кръстю Сарафов“.
Има над 15-годишен опит в областта на корпоративните комуникации и медиите.
В периода 1999 г. –2004 г. е автор, редактор и телевизионен водещ на ежедневно културно предаване в телевизия „ 7 дни“.
Близо 4 години, като мениджър „Корпоративни комуникации“, управлява целия спектър на PR дейността на една от най-големите фирми в леката промишленост.
През 2010 г. се присъединява към мениджмънта на най-голямото държавно предприятие НКЖИ от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, където е пресаташе на министъра и член на политическия кабинет
През 2011 година печели голямата награда в конкурса PR приз на БДВО, в категория „Кризисен PR и управление на комуникационни проблеми“, както и наградата за „Проект с най-голямо медийно отразяване“.
Член е на Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО), Европейската асоциация на комуникационните директори (ЕACD), Съюза на българските журналисти  (СБЖ) и  Съюза на артистите в България (САБ).
Член на СЕМ от парламентарната квота от 27 април 2016 г.